over pons ontwerp

DIVA OF DESIGN
Mijn naam is Marianne de Groot- Pons, oprichter van Pons Ontwerp.

Ik ben maker van visuele communicatie: communicatie die voor zichzelf spreekt door de juiste combinatie van tekst en beeld. De boodschap moet helder en eenduidig zijn en de juiste emotie of actie oproepen. Ik werk graag vanuit symboliek en vaak met een knipoog, maar altijd plezierig om naar te kijken. Want: het oog wil ook wat!

Na mijn afstuderen aan de Kunstacademie te ‘s-Hertogenbosch in 2002 nam ik een diepe duik in de wereld van ijs bij Unilever: ik werd ontwerper voor OLA Swirl’s ijs en verzorgde alle uitingen in- en rond de ijswinkels. Later kwam daar nog Ben&Jerry’s bij, voor dat mooie internationale merk mocht ik aan de slag als European Diva of Design en maakte ik onder andere verpakkingen. Alsof tijd niet bestond werkte ik tussen het ijs door ook nog als zelfstandig grafisch ontwerper voor diverse opdrachtgevers.

Bij Unilever leerde ik ruim tien jaar geleden ook mijn man kennen en samen kregen we drie prachtige kinderen. Inmiddels bestaat tijd dus wel en combineer ik mijn creatieve werk met de aandacht voor ons gezin, dat past mij als een jas en geeft mij vaak extra inspiratie. In de loop der jaren werkte ik voor grote en kleine bedrijven en heb ik een fijn netwerk van fotografen, drukkers en vakmensen dat mij helpt om mijn idee├źn werkelijkheid te laten worden.